RSS

Interviu cu Peter Rong în Terra Magazin

30 apr.

L-am cunoscut prin 2001 la capela Facultății de Teologie Baptistă din București. Predica adesea în serile de joi. L-am admirat pentru pasiunea cu care proclama adevărul Evangheliei, dar şi pentru limba română pe care o vorbea atât de bine pentru un sudanez. I-am aflat apoi povestea. Venirea în România. Condamnarea la moarte. Experiența detenției. Eliberarea. Studiile şi slujirea. O poveste de viaţă impresionantă. Dar dincolo de asta se ascunde un om de mare caracter, mereu cu zâmbetul pe buze, punctual, gata oricând să ajute.

Prin 2002, în urma implicării studenților evanghelici din organizația „Speranță pentru Mileniul 3”, unele dintre persoanele care locuiau în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din București s-au arătat deschise să cunoască mai mult despre creștinism. Așa a luat ființă Biserica „Spiritual Revival” (str. Luduș, nr. 4, sector 1, București) al cărei pastor este și în prezent Peter Rong.

Numărul din luna mai al revistei Terra Magazin este dedicat (aproape în întregime) Africii, iar la paginile 24-25 veți putea citi interviul realizat cu Peter Rong și afla câteva amănunte interesante despre viața obișnuită a unui tânăr din Sudan, din timpul războiului civil care a dus la divizarea celui mai mare stat african. O parte a interviului se găsește și online AICI.

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe aprilie 30, 2011 în Articole

 

Etichete: , ,

Un răspuns la „Interviu cu Peter Rong în Terra Magazin

 
%d blogeri au apreciat asta: