RSS

Măreţul har al lui Dumnezeu

06 Mar

John Henry Newton (1725-1807) a fost un ofiţer în Marina Regală Britanică. Era ateu şi avea o plăcere deosebită să-şi bată joc de tot ce este sfânt, de Biblie şi de Dumnezeu. După un timp, a devenit căpitan de corabie în marina comercială şi făcea transporturi de sclavi din Africa. Ajunsese în cea mai adâncă decădere şi degradare umană.

O dată, în timp ce se reîntorcea în Anglia, corabia lui a fost prinsă într-o groaznică furtună, din care i se părea că nu mai există scăpare. În momentele acelea teribile, a îngenuncheat şi a cerut lui Dumnezeu să-l mântuiască. Furtuna s-a potolit, iar el a fost un om nou din clipa aceea. El a devenit un înflăcărat vestitor al Evangheliei. John Newton este autorul versurilor cântării Măreţul har.

Iată cuvintele sale, rostite spre sfârşitul vieţii:

1. Nu sunt ceea ce ar trebui să fiu. Sunt imperfect şi nedesăvârşit!

2. Nu sunt ceea ce aş putut să fiu având în vedere privilegiile şi oportunităţile care mi s-au dat.

3. Nu sunt ceea ce aş dori să fiu. Dumnezeu, care cunoaşte inima mea, ştie că aş dori să fiu asemenea Lui.

4. Nu sunt ceea ce sper să fiu; peste scurt timp voi renunţa la acest cort de lut şi voi fi ca El pentru că îl voi vedea aşa cum este.

5. Nu mai sunt însă nici ceea ce am fost odată, un fiu al păcatului şi un rob al diavolului.

Deşi nu sunt nimic din toate acestea, nu sunt ceea ce trebuie să fiu, nu sunt ceea ce vreau să fiu, nu sunt ceea ce sper să fiu, nu sunt ceea ce am fost odată, cred că pot spune cu adevărat, împreună cu apostolul: „Prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt.”

Letters by The Rev. John Newton, pagina 400.

 

Anunțuri
 
Comentarii închise la Măreţul har al lui Dumnezeu

Scris de pe Martie 6, 2011 în Articole

 

Etichete: , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: