RSS

Misionar creștin în Mecca?

22 Noi

Citind astăzi câteva articole despre Mecca, mă gândeam cum ar fi să începi o misiune creștină în orașul sacru al islamului. E o idee nebunească, știu, dar uneori se merită să meditezi la lucruri care par mai mult decât imposibile! Sigur, o astfel de încercare nu poate începe cu distribuire de tractate în Ka’ba sau cu predici în aer liber în care să proclami faptul că هو الرب يسوع المسيح (Isus Hristos e Domnul!), ci cu multă rugăciune!

Deocamdată, creștinilor le este total interzis să viziteze sau să tranziteze Mecca! De la „pelerinajul de adio” al profetului Muhammad, în anul 630, Mecca va deveni o localitate în exclusivitate a musulmanilor. Prezența nemusulmanilor este total interzisă în Mecca și în împrejurimile sale. Pelerinii au o viză specială care atestă apartenența lor la religia islamică. Pe drumurile care duc spre Mecca sunt numeroase puncte de control menite să-i depisteze pe eventualii intruși. În secolele trecute, unii călători sau cercetători de altă religie, ca Ulrich Jasper Seetzen (1809), Heinrich von Maltzan (1860) sau Johann Ludwig Burckhardt (1814), au reușit să pătrundă tainic în oraș, fiind îmbrăcați ca musulmani sau ca sclavi ai musulmanilor.

Totuși, chiar și în inima islamului Dumnezeu nu se lasă fără mărturie. Se pare că aici există o mică biserică secretă, susține Jaap Bönker, director al Arabic World Mission. Să ne rugăm pentru acești creștini pe care simpla prezență în Mecca îi poate costa viața.

 

Anunțuri
 
Comentarii închise la Misionar creștin în Mecca?

Scris de pe Noiembrie 22, 2010 în Articole

 

Etichete: , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: