RSS

Dr. Maurice Rawlings și cercetările sale despre moartea clinică

20 Oct

„Este foarte ușor să fii ateu când ai succes în viață, dar este foarte greu să fii ateu când zaci pe patul morții.” (dr. Whitacker)

 
2 comentarii

Scris de pe Octombrie 20, 2010 în Articole

 

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri la „Dr. Maurice Rawlings și cercetările sale despre moartea clinică

 1. tHEea

  Octombrie 25, 2010 at 11:45

  L-am vazut pe tot, este superb. Poate prea hollywood (cu sens de artistic) pentru natura subiectului. Efectele cu oameni in flacari si toate chestiile alea. . .par putin exagerate, nu pentru mine cat pentru un nepocait care uitandu-se ar putea sa rada pe seama lor. Dar asta e total irelevant. Poate ca multi se descurajeaza de durata de timp a clipului 1:25 dar merita. Mai ales daca ai persoane dragi in viata ta care sunt atei, merita.

  Ma gandesc insa ca acestor oameni Dumnezeu le-a aratat o mare indurare si cumva, ei au fost exceptii. Majoritatea ateilor nu primesc astfel de sanse ca sa creada. Si ma mai gandesc astfel la ce ar putea spune unii dintre ei vazand acest documentar. Lucruri ca „au vizualizat ceea ce au vrut sa creada, ceea ce se afla in inconstient, pentru ca au avut nevoie de o motivatie ca sa traiasca, pentru ca creierul lor a fabricat asta”. Sau ar putea spune chestii despre „inconstientul colectiv” si cum e el influentat de sistemul religiei. Ateii sunt experti in a gasi argumente impotriva lui Dumnezeu, mai experti decat suntem noi sa le combatem cu Scriptura.

  Tu ce parere ai? Ce poti sa spui acestor oameni pana la urma? Cum poti sa-i convingi ca sunt pe o cale gresita? Eu doar la 3 chestii ma pot referi: post, rugaciune si o cunoastere cat mai completa a Bibliei insotita de argumente spuse cu limbaj contemporan. (pentru ca ‘jargonul crestin’ e neinteligibil pentru multi!) Cred ca majoritatea crestinilor se fac vinovati pentru ca nu cerceteaza lucrurile in profunzime si nu dau dovada de cultura si coerenta intr-o dezbatere cu un ateu.

  Emi, ma bucur ca tu esti o exceptie si ma rog pt mai multi ca tine! ^_^ Ma bucur ca in Biserica Speranta sunt astfel de oameni.

  Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti cu putere ca sa facem fata in fiecare zi luptei spirituale.

   
  • emsal

   Octombrie 25, 2010 at 12:04

   Thea, eu cred că mântuirea este în întregime lucrarea lui Dumnezeu. Nu forța argumentelor mele, nu pregătirea mea științifică sau teologică îl conving pe un ateu să creadă! Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt în totalitate. Însuși Domnul Isus a spus – în întâmplarea cu bogatul și Lazăr (nu este o pildă) – că și în situația în care s-ar întoarce cineva dintre cei morți cei mai mulți tot nu vor crede: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.” (Luca 16:31).
   Dumnezeu oferă unora șansa să întrevadă puțin din realitățile lumii de dincolo tocmai pentru a oferi încă o mărturie despre aceste adevăruri. Biblia este însă suficientă pentru a-L cunoște pe Dumnezeu. Cei care neagă existența lui Dumnezeu (nebunii, în limbaj scriptural), vor ignora și astfel de mărturii. O dovadă clară este reacția ateilor de aici http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=295666&st=2920 la vederea acestui documentar.

   Totuși, unii (cei care sunt cercetați de Duhul lui Dumnezeu) vor crede!

    
 
%d blogeri au apreciat asta: