RSS

Vocea Martirilor, Newsletter, 15 octombrie 2010

15 oct.

LAOS – Creştini arestați

Pe 18 septembrie, poliția a arestat 35 de creştini în Meung Feung, în nordul statului Laos. Credincioşii – reţinuţi în timp ce se aflau în zonă pentru un proiect de plantare de copaci – sunt foarte activi în împărtăşirea Evangheliei şi au condus mulţi oameni la Hristos. Treizeci de creştini au fost eliberaţi, inclusiv mama unui copil de patru luni, dar cinci sunt încă reţinuți.

Credincioşii din regiune sunt profund îngrijorați de starea celor cinci aflați în detenţie. Rugaţi-vă pentru eliberarea acestor credincioşi şi pentru ca Dumnezeu să întărească credinţa lor într-o astfel de încercare. În plus, ne rugăm ca Dumnezeu să le dea creştinilor din Laos îndrăzneala şi înţelepciunea de a  împărtăşi dragostea lui Hristos în ciuda persecuției şi a ameninţărilor cu închisoarea.

Psalmul 91:1-6

CHINA – raid al poliției în clădirea unei biserici

Pe 26 septembrie, ofiţerii de poliţie şi de securitate i-au percheziţionat și bătut pe creștinii prezenți la întâlnirea unei biserici de casă din Youqing, provincia Sichuan, China. Polițiștii, care au pretins că adunarea creştină este ilegală, au luat 20 de credincioşi la secţia de poliţie pentru interogatoriu. Cinci au fost eliberaţi, după ce familiile lor au plătit cauţiunea, dar ceilalți au rămas în detenţie pentru câteva ore înainte de a fi eliberați. În timpul arestului, doi dintre credincioşi au fost bătuţi de șeful secţiei de poliţie.
A doua zi, cinci creștini au fost condamnaţi la 15 zile de detenţie pentru „perturbarea ordinii publice, din motive religioase.” Slavă lui Dumnezeu pentru credincioşia creştinilor chinezi care continuă să se întâlnească pentru închinare, în ciuda riscurilor. Rugați-vă ca cei care au fost bătuţi să nu rămână cu probleme de sănătate.

Romani 12:14

ALGERIA – creștini achitați

Pe 5 octombrie, un tribunal din regiunea Kabylie, Algeria i-a achitat pe creştinii Hocine Hocini şi Salem Fellak de acuzaţia de „neconformare la o normă islamică. „Bărbaţii au fost arestaţi pentru că au luat masa la prânz în timpul Ramadanului.”

De asemenea, tot în Algeria, patru lideri protestanți au compărut în faţa instanţei în data de 10 octombrie, fiind acuzați de „practicare a unui cult non-musulman neautorizat.” Pastorul Yahou Mahmoud şi prezbiterii Raid Abdenour, Mokrani Nacer şi Haouedj Idir conduc o adunare afiliată la Biserica Protestantă a Algeria, recunoscută de autorități. Rezultatul audierii lor este deocamdată necunoscut.

Mulţumim Domnului pentru achitarea lui Hocine Hocini şi Salem Fellak şi pentru sprijinul primit de ei din partea multor creştini din Algeria. Rugaţi-vă ca Domnul să folosească situația în care se află cei patru lideri protestanţi pentru a consolida biserica Sa, care să lucreze în continuare la răspândirea Evangheliei în Algeria.

Mai multe detalii AICI

Reclame
 
Comentarii închise la Vocea Martirilor, Newsletter, 15 octombrie 2010

Scris de pe octombrie 15, 2010 în Articole

 

Etichete: , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: