RSS

„Cu cine voiţi să asemănaţi pe Dumnezeu?”

18 sept.

O statuie impresionantă (19 m) atrăgea atenţia, până acum câteva luni, călătorilor care treceau prin faţa Solid Rock Church, situată pe Interstate 75, în apropiere de Monroe, Ohio, S.U.A. Statuia îl reprezenta pe Isus cu mâinile şi capul ridicate spre cer, în faţa monumentului fiind întinsă o cruce cu inscripţia bine cunoscută INRI.

La realizarea sculpturii a fost utilizată o armătură de metal, acoperită cu spumă de polistiren şi fibră de sticlă. Costurile acestei „opere de artă” au depăşit 250.000 $, fonduri provenite, în mare parte, din donaţiile membrilor megabisericii mai sus amintite. Proiectul a fost finalizat în septembrie 2004, iar în câţiva ani popularitatea statuii, numite oficial „King of Kings”, a crescut considerabil. Localnicii i-au dat diverse porecle, cele mai multe ironice: „Big Butter Jesus”, „Touchdown Jesus”, „Super Jesus” etc.

În 14 iunie 2010 sculptura a fost lovită de un fulger şi a ars în totalitate.

Acestea sunt faptele! Iată şi o posibilă interpretare:

De ce creştinii americani insistă să prezinte lumii un mântuitor artificial în locul Celui real? Deoarece este mai uşor să construieşti ceva din fibră de sticlă decât să te lepezi de tine însuţi în fiecare zi şi să aduni o moştenite în ceruri. Această statuie reprezintă tot ceea ce este mai greşit în mentalitatea creştinilor din S.UA., care ar cheltui mai degrabă sume obscene de bani pentru a reconstrui un şi mai mare ‘Big Butter Jesus’ pentru a simboliza speranţa în Hristos, decât să îşi trăiască propria viaţă fiind ei înşişi un far de speranţă într-o lume căzută.” (Mark Turney)

În România, înlocuitorii de Isus sunt mult mai numeroşi, deşi, poate, nu la fel de vizibili. Majoritatea celor autointitulaţi urmaşi ai lui Hristos preferă să-şi construiască propria imagine despre Fiul lui Dumnezeu, decât să cerceteze Scriptura şi să creadă într-un Mântuitor viu, real şi atotputernic.

Logosul Întrupat este încă reprezentat ca un copilaş neputincios în braţele mamei Sale. Sau ca un răstignit abandonat la răscruce de drumuri. Sau ca un obiect de poboabă purtat ostentativ, legat de un lanţ gros în jurul gâtului. Sau într-o iconiţă din plastic Made in China atârnată de parbrizul maşinii, cu scopul de a-l apăra de accidente pe taximetristul care înjură la fiecare trei cuvinte.

Cât de diferit este acest Isus de Hristosul glorificat pe care apostolul Ioan l-a văzut în Apocalipsa 1:13-18: Şi, în mijlocul celor şapte sfeşnice, pe Cineva care semăna cu Fiul omului, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur. Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada; ochii Lui erau ca para focului; picioarele Lui erau ca arama aprinsă şi arsă într-un cuptor; şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari. În mâna dreaptă ţinea şapte stele. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri, şi faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui. Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă, Cel Viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor…

Nimeni nu Îl poate reprezenta în mod adecvat sau exact printr-o imagine pe Dumnezeul invizibil. Acesta este argumentul pe care Dumnezeu îl foloseşte în Deuteronom 4:15,16. Şi este încă valabil. (Fiindcă n-aţi văzut niciun chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva să vă stricaţi şi să vă faceţi un chip cioplit sau o înfăţişare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei…).

Cert este că niciun Isus contrafăcut (din plastic, metal, marmură, pânză, hârtie, fibră de sticlă) nu poate rezista nici măcar în faţa unui fulger sau trăsnet, cu atât mai puţin îi poate ajuta pe cei care i se închină. Când aceştia vor sta la judecată înaintea lui Celui Credincios şi Adevărat vor înţelege… Din păcate, va fi prea târziu!

Reclame
 
Comentarii închise la „Cu cine voiţi să asemănaţi pe Dumnezeu?”

Scris de pe septembrie 18, 2010 în Articole

 

Etichete: , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: