RSS

Ce este ispăşirea?

09 Iul

O ispăşire este o plată pentru păcat. Noi nu suntem capabili să oferim niciun fel de jertfă lui Dumnezeu care ar satisface dreptatea Lui. Lucrul care face ispăşirea necesară este caracterul lui Dumnezeu care este absolut drept. Dumnezeu este atât de drept încât nu poate trece păcatul cu vederea.

Evanghelia este vestea bună pentru că răspunde celei mai semnificative dileme pe care o fiinţă umană o are. Toţi suntem păcătoşi, nu suntem neprihăniţi, iar Dumnezeu rămâne neschimbat şi pentru eternitate drept şi neprihănit. Cum poate o fiinţă umană decăzută să fie găsită dreaptă în faţa judecăţii unui Dumnezeu sfânt?

Remediul pentru această problemă este găsit în planul etern al Lui Dumnezeu de a asigura o cale de salvare pentru poporul Lui în aşa fel încât păcatele lor să fie acoperite, dar şi dreptatea Lui să fie satisfăcută. Dumnezeu nu-şi negociază neprihănirea. Şi în Evanghelie, aşa cum Pavel declară în Romani, Dumnezeu se revelează pe El Însuşi ca drept şi ca Cel ce îndreptăţeşte pe cei păcătoşi (Romani 3:26 – pentru ca, în vremea de acum, să-Şi arate neprihănirea Lui în aşa fel încât să fie neprihănit, şi totuşi să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus). Ispăşirea făcută de Domnul Hristos este jertfa perfectă care îl satisface pe Tatăl prin plata păcatelor noastre şi împlinirea dreptăţii divine.

(Prelucrare după R.C. Sproul)

Anunțuri
 
Comentarii închise la Ce este ispăşirea?

Scris de pe Iulie 9, 2010 în Articole

 

Etichete: , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: