RSS

Gao Zhisheng, dispărut în închisorile comuniste din China

15 Ian

Vocea Martirilor anunță că, începând cu jumătatea lunii decembrie 2009, nu se mai ştie nimic concret despre Gao Zhisheng şi că e posibil ca acesta să fi murit în urma torturilor brutale din închisoare. Totuşi, nu există rapoarte confirmate, iar guvernul chinez continuă să refuze orice comentariu despre starea și locul în care Gao se află.

„Este total inacceptabil pentru guvernul chinez să piardă urma propriilor deținuți”, a declarat Bob Fu, preşedintele ChinaAid. „Este absolut clar că el a fost luat cu forţa din locuința sa, în februarie 2009. Aproape un an mai târziu, guvernul chinez declară că nu deține informații despre acest caz.”

Nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace şi avocat al drepturilor creştinilor din China, Gao Zhisheng a fost arestat în urmă cu 11 luni.

Într-un comunicat făcut public înaintea arestării, Zhisheng spune că a fost răpit şi în septembrie 2007, după ce a trimis o scrisoare deschisă membrilor din Congresul S.U.A. El a fost interogat de mai multe ori şi torturat pe o perioadă de peste 50 de zile. “Şocuri electrice au fost puse pe mine… Tot corpul, inima, muşchii au început să tremure incontrolabil“, scrie el. Timp de 13 zile şi nopţi, Zhisheng a fost forţat să stea dezbrăcat, întins pe jos. Torţionarii i-au spus lui Zhisheng că, fără, îndoială, Congresul American “nu contează deloc“.

Dacă vrei să semnezi petiţia pentru eliberarea lui Gao, să trimiţi un mesaj de încurajare familiei sale sau pentru alte motive de rugăciune intră aici.

Reclame
 
Comentarii închise la Gao Zhisheng, dispărut în închisorile comuniste din China

Scris de pe Ianuarie 15, 2010 în Articole

 

Etichete: , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: