RSS

Viața începe vineri

24 Dec

Cel de-al treilea roman (primele două, Oglinda veneţiană şi Aurul pisicii, nu au ajuns încă în mâinile cititorilor) al doamnei Ioana Pârvulescu (de a cărei deosebită susţinere am beneficiat la redactarea lucrării de licenţă – Hermeneutica destinului în Jurnalul şi Memoriile lui Mircea Eliade) surprinde prin reușita extraordinară de a recrea o epocă apusă de peste un veac. Dacă nu ai cunoaște autorul ai fi convins că aparține întru totul sfârșitului de secol 19. Acțiunea se petrece în ultimele zile ale anului 1897, într-o perioadă când „omul credea că Dumnezeu îl vrea nemuritor în sensul cel mai concret al cuvântului. Nimic nu părea imposibil şi nici nu era”!

Romanul intră în categoria acelor cărţi pe care nu le poţi lăsa din mână odată ce le-ai început! În cele aproape 200 de pagini parcurse până acum nu am întâlnit nici măcar un paragraf plictisitor sau anacronic. Totul pare bine aşezat, asemenea cărţilor din biblioteca unui pasionat de literatură.

Finalul de decembrie este cel mai potrivit interval pentru lectura acestui roman. Deschideţi cartea şi veţi înţelege de ce!

 
Comentarii închise la Viața începe vineri

Scris de pe Decembrie 24, 2009 în Articole, Lecturi

 

Etichete: , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: