RSS

Lacrimile ochilor care nu mai plâng

24 Iun

Și am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”
(Apocalipsa 21: 3, 4)

Citesc uneori ultimele capitole ale Apocalipsei lui Ioan și, de fiecare dată, rămân profund impresionat de lucrurile (imposibil de descris) pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru cei credincioși. Viață veșnică, slavă, răsplătire, o patrie eternă și, mai presus de toate, prezența Sa nemijlocită. Spunea cineva foarte bine că cerul este cer pentru că Dumnezeu este prezent acolo și nu fiindcă străzile sunt de aur!

Dar mai e ceva: lacrimile sfinților vor fi șterse chiar de mâna Cerescului Tată. Lacrimile durerilor dintâi. Lacrimile datorate persecuției și lanțurilor purtate pentru Numele lui Hristos. Lacrimile căderilor și ridicărilor. Lacrimi pentru indiferența semenilor față de crucea lui Isus. Lacrimi ale neputinței, îndoielii sau nerăbdării. Lacrimi de bucurie pentru harul infinit și total nemeritat!

Curios este că astăzi poți vedea tot mai puțini credincioși cu lacrimi în ochi. Și când cineva mai stoarce câte o lacrimă este privit ca un ciudat, cu probleme emoționale sau, probabil, cu suspiciunea că încearcă o strategie de sensibilizare pentru diverse scopuri meschine („lacrimi de crocodil”).

Domnul Isus a plâns de cel puțin două ori. O dată, văzând durerea unor femei care-și pierduseră fratele. Altă dată, pentru împietrirea unui oraș al păcii față de mesajul păcii, adus de Domnul Păcii! Tot El ne-a spus că este Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi”.

Mi-e tare greu să înțeleg cum va putea șterge Dumnezeu niște lacrimi care nu mai curg! Mi-e și mai greu să pricep cum niște „creștini” insensibili la durerea, suferințele, lipsurile fraților lor vor intra pe porți în Cetate.

C.H. Spurgeon spunea (parafrazez): când voi ajunge în Cer voi fi uimit de trei lucruri. Cei pe care credeam că o să-i întâlnesc acolo nu vor fi de găsit. Cei despre care eram convins că sunt pierduți mă vor saluta cu bucurie. În final, voi fi uimit că eu însumi mă aflu acolo.

Reclame
 
Comentarii închise la Lacrimile ochilor care nu mai plâng

Scris de pe Iunie 24, 2009 în Articole

 

Etichete: , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: